Kilp jahib tulemust end tõestanud mudeliga

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti suusatajate selle hooaja parim tulemus MK-etapilt kuulub sprinter Marko Kilbile. Hooaja alguses jõudis ta Rukal klassikasprindis poolfinaali. Sama mudeli järgi, mis tõi 24-aastasele Kilbile novembris karjääri kõrgeima MK-koha, plaanib ta edukas olla ka Pyeongchangis.

Ilusa hooaja alguse järel pole Kilp enam võrdväärseid tulemusi näidata suutnud. Pärast Rukat on ta startinud veel viiel MK-etapi osavõistlusel ja saanud 31., 46., 33., 69. ja 71. koha.

Veel jõulude ajal oli Kilp kimpus haigusega, kuid olümpiaeelne vahetu ettevalmistusperiood on tema sõnul sujunud probleemideta. Vähestes startide arvus ta probleemi ei näe. «Ma ei võistelnud ka hooaja alguses enne Rukat palju ning mõne stardi olen ikkagi hooaja jooksul teinud. Midagi uut siin ei ole.»

Eile tundis Kilp end suusarajal veel veidi imelikult. Ajavahest taastumine võtab aega ning ta loodab, et lähipäevil on tunne juba parem. «Mägedest alla tulek peaks varsti tööle hakkama. Proovisime sama mudelit ka enne Ruka MK-etappi. Siis see töötas,» ütles Kilp.

Võrreldes eelmise aastaga, mil Pyeongchangis võisteldi MK-etapil, on olümpiarada tehtud 300 meetri võrra lühemaks. «See on Eesti meestele hea, sest rada on umbes pool minutit lühem. Pakun, et sõidame seda kolme minuti kanti,» ütles Kilp, kes sai mullu Lõuna-Koreas klassikasprindis 20. koha.

Oma esimestel olümpiamängudel võistleva Kilbi parim tulemus tiitlivõistlustelt on 2015. aasta Faluni MMi klassikasprindi 36. Olümpiaga oleks ta rahul, kui mahuks esimese 15 sportlase hulka. Omalt poolt on ta ettevalmistusperioodil andnud kõik, et rahulolu pakkuv tulemus ka kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles