Video: Eesti parim pikamaajooksja pidas põneva duelli 13-aastase neiuga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Patjuk ja Luna-Aleksandra Lagoda.
Jekaterina Patjuk ja Luna-Aleksandra Lagoda. Foto: Ekraanitõmmis

Eile toimusid Tallinna kergejõustikuhallis Nõmme lahtised meistrivõistlused kergejõustikus, kus spordisõbrad nägid omalaadset duelli Eesti esijooksja Jekaterina Patjuki ja vaid 13-aastase Ida-Virumaa neiu Luna-Aleksandra Lagoda vahel.

Möödunud sügisest Harry Lembergi näpunäidete järgi harjutav Lagoda püsis 1500 meetri distantsil Patjuki tempos 1200 meetrit, seejärel läks mitmekordne Eesti rekordi omanik oma teed. Patjuk lõpetas ajaga 6.23,07, Lagoda sai kirja 6.29,55. Lagoda tulemus tähistab Eesti kuni 16-aastaste ja kuni 18-aastaste rekordit. Juunioride tippmargile, mis kuulub Patjuki nimele, jäi ta alla vaid 1,88 sekundiga.

Patjuki ja Lagoda esimene duell leidis aset möödunud suvel Eesti meistrivõistlustel 5000 meetri jooksus. Toona veel üllatuslikult väga julgelt võistlust alustanud Lagoda püsis ka siis pikalt Patjuki kannul, ent langes lõpuks medalilt napilt välja. Paistab, et praeguse hooga jätkates ta eeloleval suvel enam teisest kohast tagapoole ei lange, vaid pigem ohustab tõsiselt ka Patjuki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles