Tartu sai suures juubelimängus Kalev/Cramost jagu!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Tartu.
Kalev/Cramo - Tartu. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tartu korvpallimeeskond alistas korvpalli Eesti meistriliigas igipõlise rivaali Kalev/Cramo skooriga 75:73.

Meeskonnad olid koduses meistriliigas vastamisi 100. korda. Tänavusel hooajal kaotuseta püsinud kalevlased võitsid esimese poolaja 34:28. Tartlased sõid kuuepunktilise kaotusseisu kiiresti ära ja edasine mäng kulges punkt-punkti heitluses. Otsustavat veerandaega domineeris pigem võõral väljakul mänginud Tartu, kuid Kalev/Cramol oli võimalus lõpus mäng enda poolele kallutada.

See neil ei õnnestunud. Otsustaval rünnakul ei suutnud korvi alt skoorida Isaiah Briscoe, seejärel ei tabanud Branko Mirkovici kaugvise enda väljakupoolelt.

Tartu parimad skooritegijad olid Steven Cook (16 punkti), Kristjan Kitsing (14) ja Tanel Sokk (12). Vytenis Cizauskas ja Janar Talts viskasid võrdselt üheksa punkti. Üleplatsimeheks kerkis Kalev/Cramo korvialune jõud Cedric Simmons 20 punkti ja 12 lauapalliga. Bojan Subotic ja Mirkovic lisasid mõlemad kümme silma. 

Meistriliiga liidermeeskond Kalev/Cramo sai 18 võidu kõrvale hooaja esimese kaotuse, teisel kohal jätkav Tartu on kogunud 11 võitu ja kuus kaotust.

Alates hooajast 2005/2006, mil meeskond nimega Kalev/Cramo Eesti korvpalliareenile ilmus, on nad Tartu esindusmeeskonnaga meistriliigas kohtunud 100 korda – omavaheline saldo on kalevlaste kasuks 58:42. Enne tänast sai Tartu viimati koduses meistriliigas Kalev/Cramost jagu 2016. aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles