Olümpiadebütant Zahkna: igal juhul tahtsin avatseremoonial ära käia

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lõuna-Koreas Pyeongchangis avati täna XXII olümpiamängud. Meie paarikümneliikmelise olümpiadelegatsiooni esindas avatseremoonial teiste seas ka laskesuusataja Rene Zahkna. 

Kui emotsionaalne on Zahkna jaoks selline sündmus? «Mida lähemale olümpia jõudis, seda reaalsem see tundus ning suutsin kohaneda. See polnud nii, et astud areenile ja mõtled, vau, see ongi see, mille nimel oled tööd teinud. Olen siin kui laskesuusataja ning see avatseremoonia pole laskesuusatamise osa,» vastas olümpiadebütant.

Paljud sportlased loobusid avatseremooniast. Põhjus: et esimeseks võistluseks valmis olla ja energiavarusid mitte kulutada. «Mina medalit võitma ei lähe. Minul ei jää see tipptulemus selle taha, kas olin kolm tundi siin avamisel või mitte. Igal juhul tahtsin siin ära käia,» lisas Zahkna.

«Eestlased, kes kuldajastul olümpial medaleid võitnud, hoidsid energiat ja viisid riskitaseme nii madalale kui võimalik. Eks siin on hirmutatud noroviiruse ja ülemiste hingamisteede haigustega,» kommenteeris laskesuusataja, kes pole siiani näinud ühtegi sportlast, kes on olümpial haigustega kimpus olnud.

Zahkna läheb võistlustulle pühapäeval, kui kavas on meeste 10 km sprindidistants. «Eile tegin päris kõva trenni – sain pehme lihase päris jäigaks, täna oli päris kange liikuda. Mul oli vaja seda rasket pingutust. Homme annan viimase lihvi ja teen mõned kiiremad liigutused. Vaimselt olen võistluseks valmis!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles