Kontaveit: sellised mängud ongi põhjus, miks ma veel esikümnes pole

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Eero Vabamägi

Eesti tennisenaiskond vandus Fed Cupil täna juba üksikmängude järel alla Suurbritanniale ja ei pääsenud homsetele matšidele, kus kaalul piletid maailmaliiga üleminekumängudele. Esireketite lahinguskaotas Anett Kontaveit (WTA 27.) Johanna Kontale (WTA 11.) kolmes setis 7:6 (7:5) 4:6, 2:6.

«Oli geim geimis mäng. Paar tähtsat punkti said otsustavaks,» võttis Kontaveit kaotuse kokku. Eestlanna sõnul olid matši ohtrad murtud servid põhjustatud sellest, et mõlemad mängijad olid pallingutõrjetel väga teravad.

Ometi oli Konta lõpuks veidi parem. Murdekohaks oli teises setis 3:5 kaotusseis, kus Kontaveit suutis küll vastase murda ja tema setivõitu edasi lükata, end kaotas siis kohe oma pallingu. Initsiatiiv kuulus vastasele ja sellest Kontaveit enam ei taastunud. «Paar kehva viga minu poolt,» tõdes Kontaveit otsustava murde kohta. «Minu poolt kadus intensiivsus.»

Kas ta andis järgi pigem füüsiliselt või vaimselt? «Ma ei oskagi praegu kohe nii öelda. Mulle ei tundunud küll, et füüsiliselt oleks kuidagi ära kukkunud. Eks see ongi põhjus, miks ma ei ole praegu esikümnemängija, et ma ei suuda neis tippmängudes oma taset hoida.»

Kontaveidi jaoks lõppes kaotusega ka tänavune Fed Cup. Paarismängus ta enam väljakule ei tulnud ning osalemata jääb ka homsetes kohamatšides. Selle asemel lendab eestlanna otse järgmisele WTA-turniirile Dohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles