Pronksmedali võitnud soomlannat ootab ees pikk õhtu

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soomele Pyeongchangi olümpiamängude esimese medali võitnud Krista Pärmäkoski, oli pronksmedali üle väga õnnelik, öeldes, et täitis sellega oma unistuse.

Pärmäkoskil on küll Sotšist naiste 4x5 km teatesõidu hõbemedal, kuid individuaaldistantsilt polnud ta enne tänast olümpiamedalit võitnud. «Olin veidi isegi üllatunud, et ma kohe esimesel võistlusel medali kätte sain,» ütles soomlanna pärast finišit.

Pärast finišit lebas Pärmäkoski pikalt lumel, tõusis seejärel püsti ning karjus võidukalt käed taeva poole tõstes end tühjaks. «Ma olin lihtsalt nii õnnelik. Viimasel 100 meetril keskendusin ainult sellele, et ma midagi rumalat ei teeks ja maha ei kukuks. Kui lõpuks finišisse jõudsin, võisin käed üles tõsta ja end tühjaks karjuda.»

Esiplaanil võitjad, tagaplaanil Pärmäkoski
Esiplaanil võitjad, tagaplaanil Pärmäkoski Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Kuigi Marit Björgen teenis täna hõbemedali, ebaõnnestus teiste norralannade võistlust täielikult. Paremuselt teine norralanna oli Heidi Weng, kes oli üheksas. «Võib-olla tõesti veidi üllatav, et neil selline päev oli. Eks siin ongi nii, et kui kellelgi on halb päev, siis võib nii juhtuda.»

Küll aga ei üllatanud soomlannat Charlotte Kalla olümpiavõit. «Pigem olen üllatunud, et Kalla otsustas niivõrd hilja rünnata,» ütles ta.

Mõistagi sai soomlanna pronksmedali eest ohtralt õnnitlussõnumeid. Pressikonverentsi ajaks oli neid kogunenud tema sõnul hinnanguliselt 60 – 70.

«Neil on väga hea meel, et võitsin. Üks mu parimaid sõbrannasid on praegu USA-s ning temagi elas mulle kaasa. Eks mul tuleb pikk õhtu, et nendele sõnumitele vastata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles