Super: eestlannad tulid paarismängus väga raskest seisust välja ja alistasid horvaadid

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Fed Cup tennisenaiskond (vasakult) Saara Orav, Anett Kontaveit, kapten Märten Tamla, Katriin Saar ja Jelena Malõgina
Eesti Fed Cup tennisenaiskond (vasakult) Saara Orav, Anett Kontaveit, kapten Märten Tamla, Katriin Saar ja Jelena Malõgina Foto: Instagram / Saaraorav

Eesti naiste tennisekoondis alistas Tallinnas toimunud Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi 5.-8. koha play-off matšis üldseisuga 2:1 Horvaatia. 

Esimeses üksikmängus kohtus 16-aastane Saara Orav Ana Biskiciga (WTA 749.). Eestlanna kaotas avaseti 3:6 ja oli teises taga 1:4, kuid suutis viis geimi järjest võita ning saata kohtumine otsustavasse kolmandasse setti. 

Hea hoog jätkus ka viimases setis, kus võitis esimesed kolm geimi. Orav suutis kätte mängitud edu hoida ning tund ja 49 minutit kestnud matši võita 3:6, 6:4, 6:2. 

Teises üksikmängus kohtus 15-aastane Katriin Saar maailma 320. reketi Tena Lukasega. Eestlanna võitis esimese seti 6:2, kuid kaotas küllaltki tasavägise teise 5:7 ja ühepoolse kolmanda 1:6. Matš kestis tund ja 31 minutit. 

Seega selgus paari võitja paarismängus, kus Eesti peatreener Märten Tamla saatis platsile Saara Orava ja 17-aastase Elena Malõgina, kelle vastu astusid Biskic ja Luka. Pingeliseks kujunenud matši esimese seti võitsid eestlannad 6:2, kuid kaotasid teise 4:6. 

Otsustavaks saanud kolmas sett oli pingeline, mida Malõgina-Orav asusid servimurdega 2:0 juhtima, kuid loovutasid kohe enda servigeimi. Võrdsete lahing jätkus seisuni 3:3, kui horvaadid eestlannade servi murdsid. 

Biskic ja Luca suutsid edu hoida ning omasid ka eduseisult 5:4 kaks matšpalli, kuid eestlannad võitsid mõlemad punktid ning lõpuks murdsid vastaste servigeimi, viigistades seisu. Eestlannad suutsid aga võita ka järgnenud kaks geimi - võites järjest matši viimased neli geimi - ning kogu matši 6:2, 4:6, 7:5. 

Seega kogus Eesti koondis kodusel turniiril kaks võitu ja ühe kaotuse, jäädes kokkuvõttes jagama 5.-6. kohta Poolaga, kes alistas 2:0 Bulgaaria. 

Anett Kontaveit teadupärast kaasa ei teinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles