Venelane võib ROKi kritiseerimise pärast medalist ilma jääda (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Semjon Jelistratov.
Semjon Jelistratov. Foto: Vladimir Pesnya/Sputnik

Venemaa olümpiasportlased on hetkeseisuga võitnud Pyeongchangi taliolümpiamängudel ühe medali – lühirajakiiruisutamise 1500 meetri distantsil lõpetas Semen Elistratov kolmandana. Kas mehele jääb medal ka alles, selgub pärast Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) algatatud uurimist.

Elistratov sattus ROKiga pahuksisse pärast pronksivõitu antud kommentaaridega: «Mul on keeruline pisaraid tagasi hoida. Ma olen seda varemgi öelnud, et iga individuaalne medal on minu jaoks kullast või plaatinast. Olen selle üle väga õnnelik, vaatamata kõigile Venemaa sporti ümbritsevatele asjaoludele.»

Pyeongchangi olümpiamängudel neli aastat tagasi Sotšis korda saadetud dopingupattude tõttu Venemaa koondist ei kohta. ROK valis välja 168 idanaabri sportlast, kellele anda loa startida olümpialipu all.

Elistratovi arvates oli OM-sõel aga liiga karm ning ta andis sellest ka teada: «Ma pühendan oma medali kõigile neile, kes jäeti siit mängudelt nõnda karmil ja ebaausal põhjusel eemale. See medal on teile.»

Nüüd on venelane aga ROKi uurimise all, sest seda hinnati poliitiliseks väljaütlemiseks, mis on olümpiamängudel keelatud. Mehe saatus selgub pärast olümpiamängude lõppu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles