Jelena Välbe Postimehe avameelses intervjuus: «Võitlen, kuni kõik süüdistajad meilt vabandust paluvad.» (13)

Andres Vaher, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Välbe ei olnud olümpial ametlikult, vaid mitteametlikult. Vladimir Putini pildiga telefon kõrva ääres, saab asju ajada ka sedamoodi.
Jelena Välbe ei olnud olümpial ametlikult, vaid mitteametlikult. Vladimir Putini pildiga telefon kõrva ääres, saab asju ajada ka sedamoodi. Foto: Tairo Lutter

Jelena Välbe, Venemaa kirjadega riided seljas ja Vladimir Putini pildiga telefon käes, võtab hotelli fuajees istet. On laupäeva hommik, täpselt 24 tunni eest teatas rahvusvaheline spordikohus, et Venemaa sportlaste – ka mitme murdmaasuusataja – kaebused jäid rahuldamata.

Idanaabri ametliku delegatsiooni liikmena pole olümpial ka Välbe. Kolmekordne olümpiavõitja ja 14-kordne maailmameister, paari kuu pärast 50. juubelit tähistav Venemaa murdmaaliidu president peatub olümpiakülast paari kilomeetri kaugusel tagasihoidlikus hotellis. Kohe selle kõrvale on püsti pandud kahekorruseline Vene maja, mille sisemus algusest lõpuni punane ning kus endiste spordikuulsuste «autahvlil» ka pilt Välbest.

Välbe räägib avameelses intervjuus Postimehele otsuse tagamaadest, ROK-is ja Venemaa suusatamises toimuvast, enda purustamust soovist õiglus maa peale tuua, aga ka Eesti hooldemeestest ja Mati Alaverist.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles