Kristjan Ilves keeldub allumast tuulevana õrritustele

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilvese esimene hüpe Pyeongchangis õnnestus väga hästi. Teine läks aia taha. Treeningud normaalmäel jätkuvad täna.
Kristjan Ilvese esimene hüpe Pyeongchangis õnnestus väga hästi. Teine läks aia taha. Treeningud normaalmäel jätkuvad täna. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Poola suusahüppajad Stefan Hula ja Kamil Stoch hõivasid meeste suusahüpete normaalmäe võistlusel avavooru järel esimese ja teise koha, ent ei saanud fortuuna tahtel tuulelt tuge ja pudenesid esikolmikust. Medalipretendendiks peetud Dawid Kubacki, samuti poolakas, piirdus kõigest 35. kohaga ning teatas: «See polnud võistlus, vaid loterii.»

Tugevast ja muutlikust tuulest tingitud viivituste tõttu lõppes võistlus enam kui tund plaanitust hiljem, kohaliku aja järgi pärast südaööd sakslase Andreas Wellingeri võiduga. Pühapäeval läks olukord Pyeongchangis veelgi hullemaks – hommikupoolse programmi tõmbenumbriks kavandatud meeste kiirlaskumine jäeti ära ja lükati neljapäevale. «Silmas pidades sportlaste ja pealtvaatajate turvalisust,» kõlas ametlik teadaanne.

Tugeva tuule tõttu tuli ära jätta ka naiste lumelaua pargisõidu kvalifikatsioon, kõik võistlejad lubati täna varahommikul sõidetud finaali (vaata selle ja kõigi ülejäänud tähtsate olümpiavõistluste tipphetki om2018.postimees.ee). Meeste finaal jõuti enne seda ära pidada. Hõbemedali võitnud kanadalane Max Parroti sõnul olid tingimused «üpris hullud».

Eriti hulluks muutusid nad meeste murdmaasuusatamise suusavahetusega sõidu klassikaosa viimasel kolmandikul, kui tuul kippus suusastaadionil lendama kõike ja kõiki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles