«Saja-aastasel» Björgenil jääb sprindis startimata

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen alustas olümpiamänge hõbemedaliga suusavahetusega sõidus.
Marit Björgen alustas olümpiamänge hõbemedaliga suusavahetusega sõidus. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Murdmaasuusatajate olümpiaprogramm jätkub Pyeongchangis teisipäeval individuaalsprintidega. Norra poolt üles antud naissportlaste seast leiab veidi üllatuslikult Kathrine Rolsted Harsemi nime ja puudu on 2010. aastal Vancouveris sprindikulla võitnud ning neli aastat hiljem paarissprindis saaki kahekordistanud Marit Björgen

«See oli vist kolm nädalat tagasi, kui jõudsime arusaamale, et on targem, kui ta sprindist kõrvale jääb,» selgitas NRK-le otsust Norra koondise treener Roar Hjelmeset. Norra koondise eest tulevad starti veel Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Östberg ja Heidi Weng.

Hjelmeseti sõnul andsid nõu tema ja Sjur Ole Svarstad, kuid lõpliku otsuse mitte startida langetas Björgen ise: «Olime temaga ausad, et ilmselt oleksid veerandfinaalid tema jaoks kõige raskem osa sellest võistlusest. Jõudnuks ta finaali, oleks ta medalipretendent, aga keeruline on nii kaugele jõuda ja me ütlesime ausalt, et see võib osutuda väljakutseks.»

Enne olümpiamänge tõdes Hjelmeset, et 37-aastane Björgeni kuue olümpiastardi sihi juures on sprint kõige suurema küsimärgi all. «Kui stardipauk kõlab, tundub ta nagu saja-aastane, sest kõik teised tuiskavad minema. Ta on veidi aeglaseks jäämas.»

Harsem oli oma kommentaaris Björgenile loobumise üle äraütlemata tänulik: «Ma arvan, et tal on parem šanss võita teistel võistlustel peale sprindi, samas kui sprint on minu ainus võimalus. Loodetavasti saame me mõlemad sellest kasu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles