Video: Jamaika parim kettaheitja püstitas kodumaal vägeva rekordi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fedrick Dacres.
Fedrick Dacres. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel Jamaika pealinnas Kingstonis peetud kergejõustikuvõistlusel heitis Fedrick Dacres ketast 69.75. Tegu on uue rahvusrekordi ja maailma hooaja tippmargiga.

Oma varasemat rekordit 87 sentimeetriga parandanud Dacres kerkis maailma kõigi aegade edetabelis 43. kohalt 28-ndaks. Kariibi mere riikide sportlastest on temast rohkem heitnud vaid kuubalased Luis Mariano Delis (71.06) ja Juan Martinez Brito (70.00). Eestlastest on 70 meetri piiri alistanud teatavasti Gerd Kanter (73.38, 3.) ja Aleksander Tammert jr (70.82, 18.).

Maailma hooaja edetabeli kolm paremat kohta on hõivanud just jamaikalased, kes kodumaal juba kuu aega tihedalt võistlevad. Dacresi järel on teisel kohal Traves Smikle (67.72) ja kolmas Chad Wright (61.26).

23-aastane Dacres on juba eelnevatest aastatest tuntud talvekuude pikkade heidete poolest. Ka kolmel eelneval hooajal võttis pikakasvuline atleet varakult maailma hooaja tippmargi enda nimele, ent pärast aprilli pole ta seni kordagi suutnud oma tulemust enam parandada.

Tõsi, Dacresi edasiminek on olnud viimastel aastatel siiski märgatav. Mullu viis ta veebruaris Jamaika rekordi 68.88-ni, suvel suutis ta lõpuks ka Euroopas stabiilselt üle 65 meetri heitma hakata. Londoni MM-il teenis Dacres 65.83-ga neljanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles