Venemaa koondis soovib Eesti määrdemeestega jätkata, Alaveri ei värvata

Andres Vaher, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Venemaa murdmaaliidu president Jelena Välbe on rahul nelja Eesti määrdemehe tööga ja loodab nendega koostööd jätkata. Ent see ei sõltu üksnes tema tahtest.

«Kõik elavad toimuvat üle, teie poisid samamoodi,» rääkis Välbe Postimehega vesteldes eksabikaasa Urmasest, Eero Bergmannist, Margo Pullesest ja Sergei Lopuhhinist. «Kujutan ette, kui raske on neil näha Ustjugovi suuski ja tunda, et teda siin ei ole. Meil on suur ja hea pere, kus igaühel oma ülesanne. Kõigi eesmärk on selge: võimalikult head tulemused.»

Venemaa suusajuht soovib Eesti kvarteti jätkamist. «Kõik sõltub, kas olümpiakomitee toetus püsib. Sealt tuleb nende palgaraha. Täpselt nagu ka peatreener Markus Krameri oma. Loodan, et kõik jääb nagu on. Meie igatahes ei taha ei Krameri ega teie poistega hüvasti jätta.»

Sakslase Krameri kohta kostis Välbe veel: «Mõistagi oli ta šokis, kui kõik see lahvatas. Aga mis parata – istus meie paati, järelikult peame ka koos ujuma.»

Kas Mati Alaveri Venemaa enam ei värba? «Ei, muidugi mitte. See aeg on möödas. Aga suhtleme sellest hoolimata üsna sageli – mulle meeldib, kuidas Mati ütleb harva, aga alati nii targalt. Minu arvates on tal Kasahstanis Poltoraniniga praegu kõik hästi. Talle sobib pigem individuaalne töö, meil poleks see kuidagi võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles