Seljaga hädas olnud Tiirmaa viskas külma ilma üle nalja

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kahevõistleja Karl-August Tiirmaa saabus olümpialinna Pyeongchangi laupäeval koos Kristjan Ilvesega, aga jättis pühapäevase hüppetrenni seljavalu tõttu vahele. Midagi hullu ei tohiks lahti olla ja täna kavatseb Tiirmaa juba mäele minna.

«Bussiga olümpiakülla sõites tundsin, et selg oli kange ja pühapäeva hommikul ei saanud hästi püksegi jalga, sest valus oli. Võib-olla tegin külmalt määrdekaste tõstes seljale häda ja tõmbasin kuidagi ära, aga eks ta läheb paremaks. Käisin eile massaažis ja natuke elektriravi tehti kah, ei ole midagi hullu. Suusatamas eile käisin, natuke andis tunda,» sõnas Tiirmaa.

Mis eesmärkidega Eesti kahevõistluskoondise teine number starti läheb? «Endalt ootan hooaja parimat võistlust. Kõigepealt head hüpet, et saaks normaalse koha pealt rajale. Siis on hea võidelda. Kui 20. ja 30. koha pealt rajale saaks, oleks see minu senise hooajaga võrreldes ületamine. Sellega jääks väga rahule,» lausus Tiirmaa ja kiitis treeninglaagrit Hakubas: «Jaapanis oli väga hea trenni teha. Sain palju hüpata. Enne seda Euroopas võisteldes ei saanud kuskil hüppetrenni teha, sest mäed polnud valmis – kas olid lund palju või liiga vähe.»

Karjääri teistel olümpiamängudel võistleva Tiirmaa sõnul on olümpiaküla ja sportlaste elu-olu põhimõtteliselt sama, mis neli aastat tagasi Sotšis. «Midagi uut ei ole. Toad on suhteliselt tutikad, just valmis ehitatud. Probleeme pole. Külm ilm on, aga talvel peabki külm olema. Oleks ju imelik, kui poleks külm? Sellepärast ongi jope seljas!»

Kahevõistluse normaalmäe võistlus on kavas kolmapäeval. Hüppevõistlus algab Eesti aja järgi kell 8 ja 10 km murdmaasõit kell 10.30. Otseülekande teevad Kanal 2 ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles