Video: Fourcade meenutas ebaõnnestunud juunioride MMi: olin liialt enesekindel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade karjääri algusaastatel.
Martin Fourcade karjääri algusaastatel. Foto: Larsen, Hakon Mosvold/AFP

Juba 26. veebruaril antakse avalöök laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustele. Tegu on noorte ja juunioride vanuseklassi suurima tiitlivõistlusega, kust on alguse saanud paljude tänaste tippude karjäärid.

Otepääl toimuvate maailmameistrivõistluste valguses on oma nooruspõlve võistlusi meenutanud ka tänavused tipptasemel laskesuusatajad nagu Dorothea Wierer, Laura Dahlmeier, Martin Fourcade ja Johannes Thingnes Bö.

Wiereril on nooruspõlve võistlustest vaid head mälestused. 2011. aastal Nove Mestos toimunud maailmameistrivõistlustel võitis naine neli medalt. «Mul on väga head mälestused, ma tegin neli starti ja võitsin neli medalit. Seega ma arvan, et võib öelda – oli väga tore aeg,» sõnas Wierer.

Laskesuusatamise valitseja Fourcade aga annab noortele väärt nõu – tuleb jääda tagasihoidlikuks ning mitte liigse enesekindlusega võistlust rikkuda. «Ruhpoldingus olid mul väga head võimalused, hooaja algus õnnestus. Olin üks favoriitidest. Kuid olin liialt enesekindel,» rääkis Fourcade, kelle kõrgeimaks individuaalseks kohaks 2008. aasta Ruhpoldingu MMil jäi individuaaldistantsi kaheksas koht. «Ruhpoldingus sai mulle aga selgeks, et laskesuusatamine on keeruline. Võidus ei saa kunagi kindel olla.»

Vaata videost lähemalt, mida veel räägiti ning millised mälestused on vastsel olümpiavõitjal Dahlmeieril ning Forucade’i suurimal konkurendil Böl.

Laskesuusatamise tulevikutähtele saab kaasa elada 26. veebruarist 4. märtsini, mil Otepääl Tehvandil toimuvad noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused. Võistlustest võtab osa 37 riiki, sportlaseid tuleb rajale enam kui 350.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles