FIA manitses Eesti rallifänne

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti fännid käivad aktiivselt rallidel Ott Tänakut ja Martin Järveoja toetamas.
Eesti fännid käivad aktiivselt rallidel Ott Tänakut ja Martin Järveoja toetamas. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänaku ja Martin Järveoja suurepärane hoog autoralli MM-sarjas tähendab, et meie meestele käib kaasa elamas üha rohkem spordihuvilisi. Seda tuleb teha aga vastutustundlikult, tuletavad meelde Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) ametnikud.

Mida rohkem fänne, seda suurem on tõenäosus, et nende sekka kuulub ka vähem ralliteadlikke inimesi, kes ei oska võistlusraja ääres korralikult käituda. Viimastel rallidel on eestlaste kohta olnud kuulda nurinat. Seetõttu pani FIA turvadelegaat Eesti Autospordi Liidu ametnikele hingele, et nad tuletaksid siinsetele rallisõpradele meelde, kuidas võistlustel käituda. Vaid rajajulgestajate juhiseid järgides saab ralli turvaliselt toimuda ning tagasi tuleks end hoida ka vägijooke tarbides.

Sel nädalal ootab ees Rootsi MM-ralli ning sellegi korraldajad edastasid kõigile külastajatele käitumisjuhiseid. Et ees ootab tõsine talveralli, on teeäärsed lumevallid kõrged ning nende ületamine ülimalt keeruline. Seetõttu on korraldajad loonud katsetele spetsiaalsed kohad, kus võistlusrada ületada saab, ja kui keegi üritab seda teha mõnes muus paigas, võib sellega kaasneda kiiruskatse ärajäämine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles