Olümpiavõitjaks kroonitud Fourcade: viimane ring oli minu karjääri kohutavaim (2)

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Martin Fourcade
Võidukas Martin Fourcade Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Esmaspäeval laskesuusatamise jälitussõidu olümpiavõitjaks kroonitud Martin Fourcade'i sõnul oli viimane ring tema karjääri kohutavaim. 

Sprindis sai viimaste aastate laskesuusatamise valitseja alles kaheksanda koha, kuid jälitussõidus suutis kullale tõusta. «Olen väga rahul, sest eilne oli suur pettumus. Tahtsin väga kulda võita, sest see oli ainus distants, mille olümpiakuld mul puudus ning ilmselt lõpetan karjääri sprindi olümpiakullata,» sõnas Fourcade. 

«Tänane sõit oli väga raske, sest eile oli ilma tõttu raske ennast süüdistada,» jätkas Fourcade pühapäevase sprindi arutamist. «Täna polnud samuti lihtne, aga nüüd eksisin vaid ühel lasul. 

Minu jaoks tähistas täna viimane lasketiir ka finišijoont. Kulutasin neljandas tiirus laskmisele nii palju energiat, et viimaseks 2,5 kilomeetriks mul energiat ei jagunud. Ma olin nii tühi. See oli mu karjääri kohutavaim ring.  Varem oli liiga kiiresti suusatanud ning kogu oma energia viimasesse tiiru jätnud. Pidin palju vaeva nägema, et suuskadel püsti jääda.» 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles