WRC-sarja lisandub ilmselt veel üks talveralli

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas MM-sarja lisandub veel üks talveralli?
Kas MM-sarja lisandub veel üks talveralli? Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Rally Estonia ei ole sugugi ainus võistlus, mis loodab juba peagi kuuluda autoralli MM-sarja kalendrisse. Sarnast plaani on näiteks pidanud ka Horvaatia ja Uus-Meremaa võistlused. Ent kui nemad konkureerivad kõik pigem suviste toimumiskuupäevade nimel, siis Kanadas nähakse nišši võimaliku talveralli korraldajana.

Talviseid võistluseid on MM-sarjas kavas praegu kaks – hooaeg avatakse Monte Carlo jäisel asfaldil ning sel nädalavahetusel ootab ees Rootsi ralli, mida peetakse üle aastate tõeliselt talvistes tingimustes. Rallye-Magazin kirjutab, et nüüd on antud Kanadas korraldused panna paika plaanid võistluseks, mis võiks hiljemalt 2023 kuuluda kolmanda taolise rallina MM-kalendrisse.

«Nüüd kohtume erinevate ametnike ja potentsiaalsete partneritega, et selgeks saada, kas tugi on olemas. Kui oleme kindlad, et seljatagune on tugev, räägime juba detailidest,» sõnas Kanada rallikorraldajate liidu juht Keith Morison. Heakskiit on olemas ka kohalikult rallispordiliidult.

Plaan Kanada MM-rallist tundub ahvatlev ka WRC-sarja korraldajatele, sest see avaks neile rohkem Põhja-Ameerika turgu. Praegu võisteldakse küll Mehhikos, aga kaugel suurtest keskustest ja hispaania-, mitte ingliskeelses keskkonnas, mida pakuks Kanada.

«Kanada huvitab meid väga – ka meeskondi ja sponsoreid,» kiitis takka WRC-sarja promootorfirma juht Oliver Ciesla. Ehk kui korraldajad oma plaanid paika saavad, näib tõenäoline, et võistlus võetakse ka WRC-sarja kavva. Küsimus on: millal?

Autoralli MM-sari on Kanadat väisanud neljal korral: 1974 võitis selle Sandro Munari (Lancia), 1977 Timo Salonen (Fiat), 1978 Walter Röhrl ja 1979 Björn Waldegard (Ford)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles