Omanikuta kott tekitas Pyeongchangi suusastaadionil pommikahtluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatreening Alpensias
Suusatreening Alpensias Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS

Soome rahvusringhäälingus (YLE) murdmaasuusatamise asjatundja, endine tippsportlane Sami Jauhojärvi sattus juhuslikult nägema, kuidas pommikoerad Pyeongchangi olümpial oma tööd teevad.

Talimängude suusastaadionil elati täna üle ärevad hetked, kui kommentaatoribokside lähistelt leiti kahtlase väljanägemisega kott. Võistluse kahtlustasid, et tegu võib olla pommiga, ja helistasid politseisse.

Hetk hiljem saabus Lõuna-Korea politsei kohale ja asus olukorraga tegelema. Jauhojärvi nägi juhuslikult juhtunud pealt.

«Politsei pani selle piirkonna kinni, kus pomm oli. Seejärel asusid oma tööd tegema pommikoerad ning ka politsei uuris nii pommi kui ka lähipiirkonda. Politseil oli kogu varustus seljas, seega nad suhtusid olukorda täie tõsidusega,» sõnas olümpiavõitja.

Aastakümneid ümber maailma reisinud ja erinevates paikades võistelnud Jauhojärvi polnud enda sõnul varem midagi sellist näinud. 

«Ma ei osanud kartagi. Küllap oleks võinud omal vastutusel sinna alale minna, aga tol hetkel ei pakkunud see huvi,» lisas Jauhojärvi. «Kulus omajagu aega, kuni lõpuks selgus, et tegu oli ühe kaameramehe kotiga.»

Pyeongchangi olümpial on täna kavas nii meeste kui naiste sprindivõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles