USA hokikoondise salarelv on kodumaal tundmatu väravavaht

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Zapolski.
Ryan Zapolski. Foto: DAVID W CERNY/REUTERS

Kuigi USA hokikoondise väravavaht Ryan Zapolski on kodumaal peaaegu tundmatu, peaks just tema kaitsma Pyeongchangi olümpial meeskonna puuri.

Nimelt on Zapolski KHLi meeskonna Helsinki Jokerit väravavaht, kes on käesoleva hooaja jooksul saavutanud väga head näitajad – tõrjeprotsent 93,2 (paremuselt kuues) ja sisselastud väravaid ühe mängu kohta 1,73 (neljas). Need numbrid annavadki alust arvata, et USA valib Zapolski kolme väravavhi seast põhikoosseisu. «Ta satub mõnikord imelisse hoogu ja tunneb mängu ideaalselt,» kiitis Zapolskit teine USA koondislane Matt Gilroy, kes samuti Jokerite meeskonnas mängib.

Nii on Zapolski eurooplaste ja ka paljude meeskonnakaaslaste seas tuntud, aga kui USA üks tuntud hokireporter tegi olümpiale sõitva koondisega intervjuu, ütles ta väravavahile: «Vabanda, aga ma sind ei tunne.» Zapolski polnud solvunud. «Mind see ei häiri. Ma ei olnud noorena lootustandev väravavaht. Nime hakkasin endale tegema üsna vanalt, minu teekond olümpiale on olnud pikk ja raske,» ütles väravavaht.

Zapolski sai profimängijaks alles 25-aastaselt, kui liitus Põhja-Ameerika liiga ECHL meeskonnaga Kalamazoo Wings. Hooajaks 2013/14 oli ta Soomes kahekuulisel testimisel, leidis töökoha ning tänu Jokerite osalemisele KHL-is on Zapolski saanud viimastel hooaegadel tipphokit mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles