Briti lühirajauisutaja: purustasin maailmarekordi tänu meestele!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elise Christie.
Elise Christie. Foto: Vladimir Pesnya/Sputnik

Mitmekordne Euroopa ja maailmameister Elise Christie (Suurbritannia) on Pyeongchangi olümpial lühirajauisutamise üks staare ning jahib täna 500 m distantsil kuldmedalit.

Christie tegi ajalugu 2017. aasta MMil, kui võitis esimese eurooplannana 1000 m ja 1500 m distantsi ning mitmevõistluse. Samuti purustas ta 2016. aasta novembris Salt Lake Citys 500 m maailmarekordi. «Esimest korda karjääri jooksul alustan võistlusi maailma kiireima ja tugevaima sõitjana. Mu enesekindlus on laes,» ütles Christie.

Neli aastat tagasi Sotšis tabas Christiet ebaõnn. Ta jõudis A-finaali, kuid diskvalifitseeriti kui kokkupõrke süüdlane. Kuigi ta jõudis nelja tugevama sekka, pandi talle lõppkohaks kirja kaheksas ehk tahapoole ka B-finaali sportlastest. 1500 m eelsõidus võeti Christie samuti maha, sest ta ületas eelsõidus finišijoone 1 cm rajast seespool, ning 1000 m sõit lõppes diskvalifitseerimisega veerandfinaalis «Sotšis tundsin, et vaja medalit karjäärile hoo andmiseks. Nüüd tahan ka medaleid, aga ei vaja neid enam,» ütles Christie.

Oma edu üheks faktoriks peab Christie ka meestega treenimist. «Olen ettevalmistuse ajal harjutanud koos Suurbritannia meeskonnaga. Kuigi kaotused mõjuvad mu egole halvasti, saan kiirematega koos sõites ainult tugevamaks. Mehed on mind kogu aeg toetanud ja usun, et maailmarekordi ületasin just tänu neile,» ütles Šotimaalt pärit uisutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles