Õnnetu Ränkel: oleks tahtnud edasi võidelda

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimesena Pyeongchangi klassikasprindi veerandfinaalist välja jäänud Raido Ränkel kinnitas, et võttis hetkeseisundist maksimumi, kuid 31. koht jääb kripeldama. 

«Kahju, et 31. koht. Oleks tahtnud rohkem edasi võidelda,» sõnas ta Kanal 2 otseintervjuus.

«Haigestumine mõjutas natuke. Siia jõudes hakkas köha kimbutama. Kohe näha, et kui trennis vähe aktiivsemalt liigutan, siis ikka turtsun. Rajal oli täiesti okei olla,» rääkis 19 sajandikuga veerandfinaalist välja jäänud mees. Kvalifikatsiooni parimale Ristomatti Hakolale kaotas ta 9,34 sekundiga. «Läksin tugevalt välja ning sportlase keeles sain lõpuks kangi ka. Väga suurt kaotust liidrile polnudki.»

«Sportlaskeeli sain seal viimase tõusu otsas korraliku haamri. Võtsin hetkeseisust maksimumi. Muidugi lootsin rohkem. Sõiduajal oli mul enesetunne hea, aga trennis tunnen, et aeroobselt pole ma veel nii hea. Kuid suutsin tänaseks end kokku võtta. Kahju, et ei õnnestunud 30 sekka pääseda,» ütles Ränkel.

«Kui su särginumber on 33, siis ikka loodad, et võtad ees poolt mõned mehed ära. Võtsingi, aga täna tuldi ka tagant poolt mööda,» jätkas Ränkel.

Mis saab teatesõidust? «Ei tea veel. Marko tundub trennis päris hea. Vaatame.»

Tammjärv: plaan oli, et esimene tõus täiega ja teine natuke kiiremini!

Ainsa eestlasena pääses veerandfinaali Marko Kilp, kelle edu tegi eestlased rõõmsaks. «Marko saavutus on väga super! Marko õnnestumist olime ootamas. Ta on tänase päeva tegija. Kogu meeskond nägi selle nimel vaeva.

Algo Kärp käis enne siin suuski ka testimas, et Marko just need kõige paremad suusad saaks. Üks kõigi ja kõik ühe eest,» sõnas Tammjärv, kes ise oli 52. Kaotust liidrile kogunes 14,14 sekundit. 

«Sõit tuli väga raskelt. Teisel tõusul kangestusin täielikult ja ei saanud hakkama sellega, mis ma endale strateegiaks panin. Tahtsin esimest tõusu täiega panna ja teist natuke kiiremini sõita. Ei õnnestunud.»

«Ootasin endalt paremat tulemust, aga suusavahetusega sõit oli veidi veel jalgades. Häälestatus oli mul hea, aga põhieesmärk oli ikkagi sellel, et sprinterid edasi saaksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles