Soomlaste treener: pettusin Eestis (12)

Andres Vaher, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Kukkonen (prillidega) vaatab treeninghüpetel tulemusi koos Eesti koondise peatreeneri Andrus Ilvesega (paremal).
Petter Kukkonen (prillidega) vaatab treeninghüpetel tulemusi koos Eesti koondise peatreeneri Andrus Ilvesega (paremal). Foto: Tairo Lutter

Viis aastat Eesti suusahüppajaid ja kahevõistlejaid juhendanud Petter Kukkonen (36) on Pyeongchangi olümpial meie rivaalina. Sünnimaa Soome kahevõistluse koondise peatreener kannab hoolt, et põhjanaabrite esinumber Eero Hirvonen teiste hulgas ka Kristjan Ilvesele tuule alla teeks. Kui Ilves on MK-sarjas esikümnesse kuulunud kolm, siis temast pool aastat vanem Hirvonen juba 14 korda. Mulluse hooaja lõpetas Hirvonen kaheksanda kohaga, praegu asub ta seitsmendal kohal.

«Kuna töötasin Eestis päris kaua, siis loomulikult: ikka jälgin ühe silmaga teie poiste tegemisi. Enamgi veel - kuna mul on eestlannast naine Liis, siis olen Eesti eluga kursis ka laiemalt. Eesti on mulle endiselt südamelähedane,» ütleb Kukkonen usutluses Postimehele.

Paraku… Ilusatest sõnadest hoolimata ei saa Kukkonen mööda sellest, et tema Eestist lahkumine ei olnud kuigi kaunis.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles