Marten Liiv: võin pigem rahul kui pettunud olla

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tegi Gangneungi jääovaalil olümpiadebüüdi kiiruisutaja Marten Liiv, kes sõitis oma kõrvalalal 1500 meetri distantsil välja aja 1.50,23 ja suutis vältida viimaseks jäämist.

21-aastane põltsamaalane jäi oma Eesti rekordile (1.46,37) tublisti alla, aga nagu ta ise ütles - Gangneungi ovaalil tippaegu oodata pole. Treener Väino Treimanile antud lubadus - mitte viimaseks jääda - on täidetud, sest Taipei mees William Tai kaotas Liivile 0,40-ga.

«Võin pigem rahul kui pettunud olla. Samas seda oli ka teada, kuna terve jaanuarikuu oli mu põhirõhk 1000 meetril. Aeroobsetest treeningutest on olnud 1500 meetri jaoks puudust,» sõnas Liiv. 

Liiv pidi võistlema esimeses sõidus üksinda ning tõdes, et alati on parem võistelda, kui konkurent on kõrval. Eestlane lisas, et valestardi tegi ta ebamugava stardiasendi, mitte liigse närveerimise tõttu.

«Arvasin, et võiksin sõita alla 1.50. Keegi ei taha viimane oma esimesel olümpial olla ja seda õnnestus vältida. Suur aitäh ka eestlastele, kes mulle kaasa elama tulid. Nende kaasaelamist oli hästi kuulda.» 

Liivi põhiala 1000 meetrit on olümpial kavas 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles