Süllekukkunud olümpiavõidust ilma jäänud lätlane: kullaga olnuks end raske motiveerida

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

Läti üks suurimaid medalilootusi Pyeongchangi olümpial on skeletonisõitja Martins Dukurs, kes seni on talimängudel piirdunud kahe hõbemedaliga.

Sotši olümpiakuld oli Dukursil vahepeal taskus, kui esialgne võitja Aleksandr Tretjakov oli üks neist, keda Venemaa dopinguprogrammi paljastamise alusel diskvalifitseeriti. Kuid nüüd sai Tretjakov spordikohtu otsusel kulla tagasi ning Dukursile jäi hõbemedal.

«Kui mul oleks kuld, siis oleks raske ennast uueks stardiks motiveerida, kuid praegu seda probleemi pole,» ütles Dukurs. «Ma ei pea enam tõestama, et olen parim sõitja, seekord tuleb lihtsalt õigel ajal näidata oma parimat.»

Paraku pole lätlane sel alal enam domineeriv jõud nagu eelmiste olümpiamängude eel, ta on selle talve MK-sarja kokkuvõttes neljas, juhtimas on aga Lõuna-Korea skeletonisõitja Sungbin Yun.

«Korea noormees on väga-väga tugev ja peaks olema favoriit,» hindas Dukurs, kuid lisas, et favoriite on palju, näiteks Saksamaa tiimi mehed ja kaks OAR-i esindavad venelast.

«Lisaks oli britt Dom Parsons siin treeningul väga kiire, ilmselt tuleb tasavägine võistlus.» 

Seni on skeletonis peetud neli treeningsõitu, millest kaks on võitnud Parsons, kuid stabiilsed on olnud eelkõige Yun ja venelane Nikita Tregubov. Dukurs ise pole treeningutel esikolmikusse mahtunud, kuid võib loota kogemustele. Meeste skeleton algab neljapäeval, 15. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles