Eestile terendab Pekingis uus olümpiaala

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann.
Marie Turmann. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Curlingu alajuhid ja loomulikud võistlejad ise loodavad, et nelja aasta pärast Pekingi taliolümpial suurendatakse segapaaride arvu 16ni. Kuna Eesti ei olnud sel alal kuigi kaugel Pyeongchangi pääsust, oleks meil 16 paari osavõtu korral head lootused esmakordselt curlingus olümpiale saada.

«Oleme juba esitanud ettepaneku, et järgmisel korral saaks osa võtta 16 paari. Riikidel on palju lihtsam leida olümpiale üht head nais- ja meesvõistlejat ning ala ise on kiire ja äge,» ütles Rahvusvahelise Curlinguföderatsiooni president Kate Caithness. Tema sõnul vaatab ROK-i täitevkomitee ettepaneku läbi ja teeb otsuse tänavu suvel.

Caithnessi sõnul on segapaaride võistlus curlingusõprade seas üle ootuste hästi vastu võetud. Kõigile meeldivat, et traditsioonilise curlingu kõrval on pisut teistsugune ala. «Trinbüünid olid täis kõigil päevadel,» märkis Caithness.

Segapaaride kulla võitnud kanadalased John Morris ja Kaitlyn Lawes ootavad ka ala laienemist. «Ma ei tea, mis võiks olla see maagiline number, aga vähemalt 12 tiimi olümpial oleks suurepärane,» ütles Morris.

Eesti parim segapaar Marie Turmann/Harri Lill asus tänavu jaanuari seisuga maailma edetabelis 10. kohal. Paraku juhtus eelmisel kevadel nii, et nad kaotasid kodustel katsevõistlustel paarile Maile Mölder/Erki Lill, kes olümpiakohta Eestile tuua ei suutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles