Satan kutsus kogenud Kanada treeneri slovakkidele appi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craig Ramsay on peatreenerina juhendanud kolme NHLi meeskonda.
Craig Ramsay on peatreenerina juhendanud kolme NHLi meeskonda. Foto: Gene J. Puskar/AP/Scanpix

66-aastane Kanada hokitreener Craig Ramsay ei osanud pool aastat tagasi unistadagi, et sõidab Pyeongchangi taliolümpiale, kuid siis sai ta telefonikõne oma vanalt sõbralt, Slovakkia hokikoondise peamänedžerilt Miroslav Satanilt.

Satan selgitas, et soovib Ramsay palkamist põhjusel, et muuta meeskonna kaitsele orienteeritud mäng kiiremaks ja ründavamaks. Leping sõlmiti kaheks hooajaks. «Ma isegi ei mõelnud sellele, et võiksin olla olümpial,» tunnistas Ramsay, kes mängis NHLis aastatel 1971-1985 ja pärast seda alustas treenerikarjääri. Ramsay sõnul teeb tema töö aga raskemaks fakt, et NHLi mängijaid seekord koondisse kaasata ei saa ning ka Slovakkia koondise potentsiaal selle võrra langeb.

Ramsay kurtis, et koondis tuli hilja kokku ja ta pole jõudnud piisavalt mängijaid tundma õppida. «Osa mehi olen näinud kahes, teisi vaid ühes kontrollmängus,» tunnistas Ramsay. Selles mõttes on Slovakkia tänane esimene vastane OAR palju paremas seisus, sest treener Oleg Znarok tunneb kõiki mängijaid juba ammu. Teises avapäeva kohtumises on vastamisi USA ja Sloveenia.

Slovakkia ja OARi mängu näeb otsepildis algusega kell 14.00 Kanal 12 ja Postimees.ee vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles