Viikingite pidu: 35-aastane Svindal võitis kiirlaskumises kulla Jansrudi ees!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pyeongchangis toimuvatel taliolümpiamängudel võidutses meeste kiirlaskumises Norra kõigi aegade edukaim mäesuusataja Aksel Lund Svindal.

35-aastane Svindal, kes jättis eelmise hooaja põlvevigastuse tõttu täielikult vahele, sõitis välja aja 1.40,25. Hõbemedali teenis Svindali 32-aastane koondisekaaslane Kjetil Jansrud (+0,12), kes kaotas esikoha raja lõpuosas. Tegu on Jansrudi teise olümpiahõbedaga ühe kulla ja pronksi kõrval.

Esmakordselt pääses olümpial poodiumile valitsev maailmameister, šveitslane Beat Feuz (+0,18), kes jättis poodiumilt välja itaallase Dominik Parise (+0,54) ja sakslase Thomas Dresseni (+0,78).

Svindal on kroonitud kahel korral küll kiirlaskumises maailmameistriks, ent olümpiavõitjaks oli ta varem (2010 Vancouveris) tulnud vaid ülisuurslaalomis. Kokkuvõttes on ta võitnud nüüd 12 tiitlivõistluste medalit. Legendaarne kiirusalade spetsialist sõnas vahetult enne olümpiat, et ei välista põlveprobleemi tõttu tänavuse hooaja järel karjääri lõpetamist.

Norralastel on seekordsel olümpial Svindali ja Jansrudi lemmikdistsipliinide kõrval suur huvi ka tehniliste alade vastu, sest maailma paremikku on nii slaalomis kui suurslaalomis kerkinud 23-aastane Henrik Kristoffersen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles