Kõiv tulevikuplaanidest: emotsiooni pealt on lihtne lahmida, et lähen Maximasse turvameheks

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv
Kauri Kõiv Foto: Tairo Lutter / Postimees

Meeste 20 km laskesuusatamises teenis Kauri Kõiv Pyeongchangi olümpial 68. koha. Kolm esimest lasketiiru läbis ta puhtalt, ent eksis siis viimases koguni kolmel korral. Sealjuures pole kõiv kordagi distantsisõidus lasketiire puhaste paberitega läbinud.

«Ilmselt jääbki see null distantsisõidus laskmata. Ühega on neid läbitud, kahega korduvalt, pidi ka ühe kolmega ära tegema. Möödalask on tihtipeale palju lihtsam lask. Ju need energiavarud olid viimaseks tiiruks nii läbi, et seal ei olnud enam lihtne lasta,» selgitas Kõiv, kelle jaoks on tegu viimaste olümpiamängudega.

Pärast kolmandat lasketiiru oli Kõiv 29. kohal. «Kui sul vaheajad tulevad juba nulltrahviga mitte kõige paremad, siis on ainult see mõte, et kui lased nulliga, saad mingigi koha. Kui eksid, siis oled mitte kuskil,» tõdes ta.

Koju läheb Kõiv pettunult. «Kui oled oma kolmandal olümpial ja teed kõige kehvemad tulemused, siis mingit rahulolu siin olla ei saa. Elu läheb edasi, see pole ainult laskesuusatamine. Pärast hooaja lõppu tuleb mõelda kas, mis ja kuidas. Emotsiooni pealt on lihtne lahmida, mida edasi teen. Näiteks Maximasse turvameheks. Meil on teatevõistlus veel ees ja kolm MK-etappi, pole mõtet lahmima hakata.»

Mille taha olümpiamängude tulemused jäid? «Eks hooaja keskel tekkis juba kahtlusi, kui ei suutnud MK-l kordagi punktile sõita. Pinge tuli peale ja olin nurka surutud. Tahtsin tulemust, aga võib-olla sellepärast ei tulnudki, et ei suutnud seda mänglevalt ära teha.»

Hoolimata kehvadest tulemustest loodab Kõiv siiski teatemeeskonda pääseda. «Kui ei valita, pole ka midagi teha. Pole kummalgi võistlusel ennast ega treenereid rahuldavat tulemust teinud, aga nädal on veel aega. Ehk suudame midagi välja mõelda.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles