Olümpiavõitja salgas tõde ja rüvetas USA lippu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaun White
Shaun White Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/ZUMAPRESS.com / MEGA

Lumelaua rennisõidus kolmanda olümpiakulla võitnud ameeriklane Shaun White pidi vastama kodumaalt tulnud kriitikale, et ta ei julgenud tõde tunnistada ja lisaks rüvetas USA lippu.

Kullajärgsel intervjuul küsis üks ajakirjanikest White'ilt, kuidas läks tema ahistamissüüdistuse kohtuasi.

White vastas: «Ausalt, olen siin selleks, et rääkida olümpiast, mitte kuulujuttudest.»

Asi on aga selles, et Lendava Tomati hüüdnime poolest tuntud legendaarne lumelauasõitja teeb spordi kõrval ka muusikat ning tema bändi Bad Things trummar Lena Zawaideh kaebas mehe ahistamise eest kohtusse. Saaga sai lõpu 2017. aasta mais, kui pooled jõudsid kohtuvälise kokkuleppeni. Paraku«soojendati» vana teema olümpial taas üles.

Täna ütles White NBC uudistele, et ta vabandab sõna «kuulujutt» kasutamise eest. «See oli väga halb sõnakasutus nii tundlikul teemal,» ütles White. «Palun südamest vabandust.» Ta lisas, et on nüüd muutunud ja targemaks saanud ning enam «selliseid asju ei tee».

Twitteris sai White pahandada ka selle eest, et autasustamistseremoonial lohistas USA lippu mööda maad. Selline teguviis olevat USA lipu rüvetamine. White põhjendas CNN-ile juhtunut nii: «Püüdsin panna kindaid kätte ja samaaegsel hoida lippu. Ilmselt korraks midagi juhtus, aga ma ei tahtnud ameeriklaste tundeid solvata. Tunnen uhkust, et kuulun USA olümpiakoondisse ja olen ameeriklane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles