Tänaku konkurendi lõbus nostalgia: ma ei saa jätkuvalt midagi aru

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mads Östberg rootsi ralli testikatsel.
Mads Östberg rootsi ralli testikatsel. Foto: FREDRIK KARLSSON/imago/Bildbyran/Scanpix

Mads Östberg andis Rootsi ralliks oma isikliku Ford Fiesta WRC rahvuskaalase Henning Solbergi kasutusse ning roolib ise Citroeni meeskonna C3 võistlusmasinat. Tegu on norralase naasmisega tiimi, kus ta võistles hooaegadel 2014-2015.

«Ma ei ole saanud autos palju aega veeta, aga on tore taas olla meeskonna juures. Ma tunnen ära paar inimest, värvid on jätkuvalt samad, nad räägivad ikka prantsuse keeles ja ma ei saa ikka mitte midagi aru,» muheles Östberg rallieelsel pressikonverentsil. «Auto on uus. Mõned asjad on väljakutseks, aga olen neid väheseid kilomeetreid, mille olen autos saanud, nautinud.»

Mullu eratiimi ridades Fiestaga sõitnud Östberg omab ühena vähestest sõitjatest – veel ka Ott Tänak ja Andreas Mikkelsen – kogemust mitmel värskel WRC-masinal. Mis talle Citroeni juures on muljet avaldanud? «Autol on paar väga tugevat külge – eriti jõu poolest. Jõudu on sel tugevasti. Seda ma naudin. Tasakaal pakub teatavat väljakutset, mille tunnen ära ka juba varasemast tiimis veedetud ajast. Mul on kogemusi eelnevates autodes, mis kanduvad üle, ja ma saan seadeid üpris drastiliselt muuta,» selgitas Östberg, et hullu pole miskit.

Norralane toodi Rootsi ralliks meeskonda kui kohalik spetsialist – tal on seal ette näidata neli poodiumikohta. Ralliäss loodab, et kui õnnestub teha tugev sooritus, soovib tiim teda edaspidigi C3 WRC roolis näha. «Mehhikos või Argentiinas mind ei ole, sest autod on juba broneeritud ja neljandat masinat kasutada pole, aga ootame ja vaatame, mis pärast saab,» sõnas Östberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles