Kuzmina pühendas hõbemedali vend Šipulinile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kuzmina
Anastassia Kuzmina Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Täna naiste 15 km distantsil teiseks tulnud Slovakkia laskesuusataja Anastassia Kuzmina pühendas hõbemedali vend Anton Šipulinile, keda Venemaa dopinguskandaali osalisena olümpiale ei lubatud.

«Kui aus olla, siis meie peres oli raske olukord, millest ei tahaks rääkidagi,» ütles Kuzmina TASS-i vahendusel. «Vanemad küsisid, kas tasub siia üldse tulla. Mul on hea meel, et nad ikka saabusid, sest näen vanemaid harva ja see on mulle suur toetus. Kuid ema räägib sageli, et tunneb Antoškast puudust.»

«Sellepärast pühendangi medali Antonile,» jätkas Kuzmina. «Kas ma talle medali ka kingin? Seda otsustame siis, kui olen Antoniga rääkinud, sest pühendamine ja medali loovutamine on ikka kaks erinevat asja.»

Kuzmina ilmselt ei saa nende sõnade eest ROKilt karistada, nagu ähvardati lühirajauisutajat Semjon Jelistratovit, kes koju jäänud kaaslastele pronksi pühendas. Sest Kuzmina ei kuulu OAR-i olümpiakoondisse, kellel liikmete käitumist ja väljaütlemisi ROK jälgib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles