Shiffrin alustas täistabamusega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikaela Shiffrin.
Mikaela Shiffrin. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

MÄESUUSATAMINE. Suurfavoriidina olümpiamängudele tulles on eksimisruumi vähe. Kõik ootavad sinult ainult üht – kuldmedalit. USA mäesuusataja Mikaela Shiffrini olukord on veelgi keerulisem, temalt oodatakse suisa kolme. Ühe neist suutis 22-aastane mäesuusataja eile kätte saada, kui võitis naiste suurslaalomi.

Juba neli aastat tagasi Sotšis slaalomis oma esimese olümpiakulla võitnud ameeriklanna tuli pingega kenasti toime. Avalaskumise järel oli ta itaallanna Manuela Möelggi järel teisel positsioonil, kuid teise laskumisega kerkis ta kindlalt olümpiavõitjaks.

Shiffrin ei salanud, et tundis enda õlgadel suurt pinget. «Jah, oli momente, kui olin närvis ja tundsin pinget, seda eelkõige just stardiväravas,» lausus ta.

Kuid nagu spordipsühholoogid ütlevad: medalit kaotada ei ole võimalik, sest enne võistlust sulle seda kaela ei riputata. «Ütlesin endale: «Mul pole midagi kaotada, mine ja tee see ära!» Ja see oli hetk, kui emotsioon lõi minus välja. Ma tunnetasin mäge, ma tunnetasin suuski. Ma andsin endast kõik,» ütles kahekordne olümpiavõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles