Norra koondis näitas taas sügavust

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haruldane vaatepilt: murdmaasuusatamise 10 km vabatehnika sõidu järel oli poodiumil neli naist - kuldne Ragnhild Haga (50), hõbedane Charlotte Kalla (52) ning pronksised Marit Björgen (32) ning Krista Pärmäkoski (48).
Haruldane vaatepilt: murdmaasuusatamise 10 km vabatehnika sõidu järel oli poodiumil neli naist - kuldne Ragnhild Haga (50), hõbedane Charlotte Kalla (52) ning pronksised Marit Björgen (32) ning Krista Pärmäkoski (48). Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Naiste murdmaasuusatamise 10 km vabatehnika eraldistart tõi kaasa üllatuse, sest seni pigem Norra kolmanda-neljanda numbrina tuntud Ragnhild Haga edestas nimekamaid kaasmaalannasid ja kõiki teisi.

«Sel hooajal keskendusingi peamiselt 10 km vabatehnikale,» tunnistas võitja. «Sain alguses hea tempo kätte. Kui tulin viimasele laskumisele, siis mõtlesin ainult sellele, kuidas jalgele jääda. Andsin endast kõik, sest kartsin, et Charlotte Kalla võib lõpus kiirem olla. Olen tõesti endaga rahul, et võimaluse kasutasin.»

Hõbemedalile kerkiski lõpuks rootslanna Charlotte Kalla, kes kaotas olümpiavõitjale 20,3 sekundiga. Pronksmedaleid läks jagamisele sedapuhku kaks, sest eraldistardiga võistlusel suutsid norralanna Marit Björgen ja soomlanna Krista Pärmäkoski finišeerida täpselt sama ajaga, kaotades mõlemad võitjale 31,9 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles