Napilt medalita jäänud USA suusataja: olen üllatunud, et ma viimasel tõusul ei minestanud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jessica Diggins 10 km eraldistardist sõidu finišis.
Jessica Diggins 10 km eraldistardist sõidu finišis. Foto: ODD ANDERSEN/AFP

USA murdmaasuusataja Jessica Diggins saavutas Pyeongchangi olümpiamängudel 10 km eraldistardist vabatehnikasõidus viienda koha ning jäi esimesena medalist ilma, sest pronksmedal läks Marit Bjørgeni ja Krista Pärmäkoski vahel jagamisele.

26-aastane Diggins on ühekordne maailmameister (2013. aastal Val di Fiemmes paaristeatesõidus Kikkan Randalliga) ja neljakordne medaliomanik, kuid olümpiamängudel pole ameeriklannal õnnestunud medaliarvet avada.

Digginsit jäi eraldistardist sõidus medalist lahutama 3,3 sekundit. «Mul pole kahju, et jäin medalita, vaid olen õnnelik, et suutsin põrgulikult võidelda,» sõnas ameeriklanna pärast võistlust sotsiaalmeedia vahendusel. «Ma andsin endast kõik ning tegelikult olen üsna üllatunud, et ma viimasel tõusul ei minestanud.»

Suusavahetusega sõidus jäi Diggins samuti viiendaks, klassikasprindis lõpetas ameeriklanna kuuendana.

21. veebruaril on kavas paaristeatesõit, kus Diggins näeb USA medališanssi. «Võistkondlikult meeldib mulle kõige rohkem sõita, seal panen välja kogu oma energia,» selgitas suusataja.

Olümpiamängude viimasel päeval, 25. veebruaril stardib Diggins ka 30 km ühisstardist klassikasõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles