Napilt medalita jäänud Dukurs brittide imekombinesoonist: mina ei pea seda petmiseks

Andres Vaher, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viiekordne maailma- ja üheksakordne Euroopa meister ning kaheksa MK-sarja tiitlit võitnud Läti skeletonisõitja Martins Dukurs jäi Pyeongchangi olümpial esimesena medalita. Lisaks sellele pakkus palju kõneainet brittide revolutsioon varustuse uuendamisel.

Korealane Sungbin Yun oli kodusel skeletonirajal ekstraklassist. Ta edestas järgmise rohkem kui pooleteist sekundiga, mis tähistab sel alal valgusaastat. Hõbeda sai Venemaa olümpiasportlaste koondist esindav Nikita Tregubov, pronksi inglane Dom Parsons ning Dukurs leppis neljanda kohaga – seda triot eraldas vaid 13 sajandikku.

Kuna 30-aastane ja maailma12. number Parsons  võitis uut kõrgtehnoloogilist ja aerodünaamilist kombinesooni kasutades tiitlivõistlustelt üldse oma esimese medali, äratas see otsemaid elavat vastukaja.

«Näete ju ise – teatud lahendused lubavad sõita kiiremini kui teised. Ma mõistan, miks britid seda teevad,»  sõnas Läti alaliidu peasekretär Zintis Ekmanis. Ja tulistas: «Meie ala tehnilise poole eest vastutajad peaks sellega tegelema. Aga nad on nõrgad. Lihtsalt nõrgad. Võitlen ka bobisõidus nendega pidevalt. Nad juba vihkavad mind.»

Dukurs ei soovinud Postimehe küsimusele vastates ebaõnnestumises tehnoloogiat süüdistada. «Tegin ise viimases sõidus vigu. Tehnoloogia areneb, ka meie alal. Britid näitasid, et sellest on kasu. Ma ei pea nende tegutsemist ebaõiglaseks – kui keegi sõidab kiiremini, ei tähenda see veel, et ta petab. Miks mitte kasutada?» sõnas 33-aastane lätlane ning lisas, et ei tea, kas ja kaua tippspordis jätkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles