Mis toimub? Kõikidel mängudel poodiumile jõudnud vahtralehemaa koondis pole Pyeongchangis võitnud ühtegi matši!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada curlingumängijatel mõtteainet jagub.
Kanada curlingumängijatel mõtteainet jagub. Foto: Natacha Pisarenko/AP

Pyeongchangi olümpiamängude curlinguhallis, mis asub Lõuna-Korea idarannikul Gangneungis, on murepilved Kanada naiste koondise kohal. Nimelt pole vahtralehemaa neiud võitnud seni peetud mängudest mitte ühtegi.

Kanada naiste curlingukoondis on olümpial osalenud kuuel korral ning kordagi pole nad jäänud medalita. Nagano (1998) ja Sotši (2014) mängudel krooniti nad olümpiavõitjaks, Vancouveris (2010) said nad hõbemedali ning Salt Lake Citys (2002) ja Torinos (2006) jäid nad kolmandaks.

Pyeongchangi mängud on alanud katastroofiliselt. Esimesed kolm mängu on suursoosikud kaotanud. Avamängus tunnistati Lõuna Korea 8:6 paremust, seejärel jäädi 6:7 alla Rootsile ning tänases kohtumises alistuti skooriga 8:9 Taanile.

Kohalik meedia kirjutab, et tegelikult pole naiskond halvasti mänginud, vaid mängud on olnud tõesti väga tasavägised (nagu ka skoor seda tõestab) ning võib-olla on naised murdunud nõnda hiiglasliku favoriidikoorma all.

Neli aastat tagasi, kui kanadalannad triumfeerisid, ei kaotanud nad ühtegi mängu (9 alagrupimatši, poolfinaal ja finaal). Vancouveris kaotasid nad vaid kaks matši, Torinos aga neli kohtumist (alagrupiturniiril 3, kuid kordagi ei saanud nad kahte järjestikust kaotust).

Kanada mängib Pyeongchangis koosseisus Rachel Homan, Emma Miskew, Joanne Courtney, Lisa Weagle (ja varumängija Cheryl Bernard). Naiskonda juhendab olümpiadebütant Adam Kingsbury.

Edasipääsulootusi pole nad veel minetanud, sest alagrupis mängivad kõik kümme naiskonda omavahel läbi ning poolfinaali pääsevad neli edukaimat koondist. Hetkeseisuga jagavad neljandat kohta Lõuna-Korea ja Suurbritannia, kes on kogunud võrdselt kaks võitu ja ühe kaotuse.

Eeloleval laupäeval läheb Kanada vastamisi USA koondisega, kes on kolmest mängust teeninud ühe võidu. Ühtlasi on kanadalannad ainsad, kellel on võiduarve avamata. «Jätkake selle naiskonna toetamist. Te ei pea pettuma,» seisab Kanada curlinguliidu koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles