Andres Liinat: Rock on arenenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Liinat.
Andres Liinat. Foto: Sille Annuk

TÜ akadeemilise spordiklubi juht Andres Liinat ütleb, et klubi juhtkond on Rockile seadnud kaugemad sihid kui üks finaal­seeria.

Olete öelnud, et TÜ/Rocki selle hooaja eesmärk oli võita Eesti meistritiitel. Seda ei täidetud. Mis jäi Rocki meeskonnal tegemata?

Põhjalikum analüüs on tegemata. Treenerid teevad oma analüüsi ära ja siis räägime sellest klubi juhatuses. Minu isiklik arvamus on selline, et play-off’i­des piisab väikestest viltutegemistest või tegematajätmistest, et kaotada. Päris kindlasti kogu hooaega silmas pidades ei ole Rocki ja Kalevi vahe 0:4.

Eesti meistritiitlit ei saadud, eurosarjas alagrupist edasi ei pääsetud, Balti liigas ei jõutud nelja tugevama hulka. Meeskonna hooaeg pole eriti õnnestunud.

Me ei ole Euroliigas ega Balti liigas arvulist eesmärki kunagi üle võimendanud. Oleme kohalise saavutuseesmärgi püstitanud ainult Eesti meistrisarjas. Oleme seadnud pikaajalisemad sihid selles, et võistkond peaks arenema. Ja siin on minu isiklik arvamus – areng on toimunud. Peab nentima ka, et see ei kajastu resultaadis.

Kes vastutab ja kuidas vastutab, kui meeskond oma eesmärke ei täida?

Vastavalt tööjaotusele. Sportlikud saavutused on peatreeneri ja tema meeskonna rida. Kui nende eesmärkide saavutamiseks ei loodud sobivaid tingimusi, siis jaguneb klubis vastutus selle järgi, missugused vajakajäämised olid.

Kas Indrek Visnapuu jätkab TÜ/Rocki peatreenerina?

Seda otsust ei tee mina. See peab olema klubi juhatuses läbi kaalutud. Peame vaatama asja ikkagi kaugemas kontekstis kui üks finaalseeria.

Millega annab see hooaeg lootust, et hooaja algusest saadik räägitud pikemaajaline areng käib?

Silmaga vaadates julgen mina küll öelda, et võistkond mängib kiiremat, agressiivsemat, atleetlikumat korvpalli ja õige mitmed mängijad on arengus sammu edasi astunud. Tõenäoliselt võib isegi öelda, on teinud oma karjääri parima hooaja. Rain Veideman, Sten-Timmu Sokk ja Vallo Allingu võivad kindlasti öelda, et see oli üks nende parimatest hooaegadest, kui mitte parim.

Miks ei toodud Janar Taltsi asemele meeskonda uut mängijat? Taltsist jäi meeskonda ju suur auk.

Nõustun. Aga meeskonda ei ole mõtet tuua asendajat ainult kevadiseks play-off’iks. Peame otsima mehi, kes tahavad areneda koos võistkonnaga. Selliste mängijate leidmine poole hooaja pealt on keeruline. Me teadsime, et see on keeruline. Teadsime ka, et Janari kingad on Asko Paadele ilmselt suured. Episoodiliselt sai ta selle rolliga hakkama. Taltsiga koos oleks Rocki mäng olnud muidugi hoopis teistsugune.

Mida arvate leegionäride rollist. Kas poleks olnud õigem Giorgi Tsintsadzest, kes oma rolli välja ei mänginud, juba varem loobuda?

Tagantjärele oleme kõik targad. See on treenerite analüüsi üks osa ja ma ei tahaks neid asju kommenteerida.

Meeskonna edukuses on oma osa ka rahakotil. Kui suur oli Rocki eelarve sel hooajal ja kui suurt plaanitakse järgmiseks hooajaks?

Selle hooaja eelarve oli umbes 12 miljoni Eesti krooni kandis, st alla 800 000 euro. Järgmise hooaja eelarve kohta käivad läbirääkimised parasjagu nii vanade toetajate kui potentsiaalsete uute toetajatega.

Oleksime rahul, kui suudaksime minna järgmisele hooajale vastu ühe miljoni euro suuruse eelarvega. See ilmselt sisaldab ka mingil määral unistust, aga me teeme kõik, et see summa vastaks tõele.

Rahvusvaheliste liigade tasemel mängimiseks peaks klubi ostma kolm-neli leegionäri. On Rock selleks valmis?

Rock on kindlasti valmis. Aga oleme rõhutanud, et võistkonna tuumiku peavad moodustama Eesti mängijad, kellel on pikaajaline vastutustunne ja kes samastuvad klubiga. Siis saab juurde tuua leegionäre, kes tahavad samuti koos võistkonnaga areneda. Ei tahaks elada üks aasta korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles