Dunigan NBA draft’i kümne parema keskmängija seas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Dunigan Kalev/Cramo särgis.
Michael Dunigan Kalev/Cramo särgis. Foto: Mihkel Maripuu

Korvpalliliiga NBA ametlikul koduleheküljel vaagis ajakirjanik David Aldridge tänavu noormängijate draft’i nimekirja kuuluvate mängijate võimalusi ning ära märgiti ka Kalev/Cramo keskmängija Michael Dunigan.


Mängijaid vaadeldi ülevaates positsioonide kaupa ning igas liinis toodi välja kümme eeldatavalt tugevamat kandidaati. Keskmängijate konkurentsis on Dunigan paigutatud 9. kohale.

Aldridge on tabeli koostanud pärast arutelusid kümnete NBA ja kolledžite treenerite, skautide ja meeskondade tegevjuhtidega. Ta uuris, kui valmis oleksid draft’i üles antud mehed kohe väljakule minema. Seega on tabel koostatud selle põhjal, kui head on mehed praegu, mitte kui head nad võiksid olla kolme aasta pärast.

Draft’is üles antud keskmängijatest hinnatakse kõrgeimalt praegu Vilniuse Lietuvos Rytase ridadesse kuuluvat Jonas Valanciunast. 19-aastase leedulase kõrval hinnatakse kõrgelt ka 18-aastast türklast Enes Kanterit.

Väikeste ääremängijate pingerivis on 18-aastane lätlane Davis Bertans asetatud 5. kohale. Eestlaste jaoks tuntud meestest on tšehh Jan Vesely jõuliste ääremängijate tabelis teine ja leedulane Donatas Motiejunas kolmas.

Pikas ülevaates kirjutatakse mõni rida ka Dunigani kohta, kus kirjeldatakse tema senist karjääri. «Pärast Oregoni ülikoolist lahkumist mängis ta Jeruusalemmas, kust laenati Eesti klubisse Kalev/Cramo, kus ta lõpetas selle hooaja ja mängis hästi,» kirjutas Aldridge.

Selle aasta NBA draft toimub 23. juunil. Varem on Eesti liigast otse NBAsse siirdunud teatavasti vaid Martin Müürsepp. Seega võib Duniganist saada esimene Eesti liigast NBAsse siirdunud leegionär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles