Rehemaa Šmiguni olümpialt eemalejäämisest: ei kujuta ette, kui Alaveri poleks Torinosse kaasa võetud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa.
Aivar Rehemaa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti murdmaasuusataja Aivar Rehemaa rääkis Kanal 2 saates «Olümpiastuudio» kahevõistleja Kristjan Ilvese murdmaasuusatreenerist Anatoli Šmigunist, kes jälgib Pyeongchangi olümpiamänge Eestist.  

«See teema on minu jaoks täiesti arusaamatu. Meil läheb suurim lootus olümpiale ja tema treenerile ei leita olümpiadelegatsioonis kohta,» ei osanud kolmel olümpial osalenud Rehemaa antud olukorrale selgitust leida.

Suusataja võrdles situatsiooni omapärase näitega. «Ma lähen olümpiamängudele, olen mitmed aastad oma suusaparki valinud ja leidnud head suusad, aga järsku ütlen, et ma ei võta ühtegi paari suuskasi kaasa, vaid läheme Pyeongchangis spordipoodi. Ostame suvalise paari ja võib-olla ka õnnestub. Määrime selle ära ja äkki ongi hea suusk. Ma arvan, et kümnest korral ühel võibki olla.»

Ta jätkas: «Ma arvan, et iga treener tahab oma sportlast näha maailma kõige suuremal jõuproovil oma silmaga ja arvan, et sellel treeneril on teinekord ka väga hea nõu anda.»

Rehemaa sõnul on Kristjan Ilves ja tema treenerist isa Andrus Ilves väga tagasihoidlikud inimesed ja sellest olukorrast suuremat numbrit ei teinud.

«Kõik, mis Tolik (Anatoli Šmigun – toim.) on osanud, on ta andnud. Psühholoogiliselt saanuks siin ehk veel mõne sõnaga kaasa aidata, aga pole hullu. Peame ise toime tulema,» ütles Andrus Ilves enne mängude algust Postimehele.

Rehemaa tõi võrdluse Torino ja Vancouveri mängudelt, kus eestlased võitsid kokku neli medalit. «Mina näiteks ei kujuta ette, kui Torino või Vancouveri olümpial oleks keegi öelnud, et me ei võta Mati Alaveri olümpiale kaasa,» sõnas Rehemaa.

Vaata «Olümpiastuudiot», kus Rehemaa muuhulgas rääkis ka põnevaid telgitaguseid olümpiasportlase elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles