Olümpiamängudel ajalugu teinud Cologna: eesmärk oli medal

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dario Cologna.
Dario Cologna. Foto: Marco Alpozzi/LaPresse/LAPRESSE

Šveitsi murdmaasuusataja Dario Cologna saavutas eile Pyeongchangi olümpiamängudel 15 km eraldistardist vabatehnikasõidus esikoha ning krooniti neljandat korda olümpiavõitjaks. 

Kusjuures samal distantsil on 31-aastane šveitslane nüüd kolmekordne (2010 Vancouver, 2014 Sotši ja 2018 Pyeongchang) olümpiavõitja. Ükski teine sportlane pole varem 15 km eraldistardist sõidus seda suutnud saavutada. Cologna üks kuld (2014 Sotši) on tulnud suusavahetusega sõidus.

«Minult oodati medalit. Ootused olid jälle kõrged. See survestas mind,» sõnas neljakordne olümpiavõitja võistlusjärgsel pressikonverentsil.

Cologna tegi Pyeongchangis avastardi suusavahetusega sõidus, kus šveitslane saavutas «alles kuuenda koha. «Pärast suusavahetusega sõitu ma ei teadnud, kus ma parasjagu paiknen, aga teadsin, et vorm on hea. Kui sa lõpetad kuuendal kohal, siis midagi on valesti. Seekord toimis kõik suurepäraselt,» tunnistas Cologna.

Neljanda olümpiakulla teeninud Cologna kerkis ühele pulgale legendaarse suusahüppaja Simon Ammaniga, kellel on auhinnakapis samuti neli kuldmedalit. «Pole paha,» kommenteeris Cologna. «Eesmärk oli tegelikult medal. Fakt, et püüdsin Ammani kinni, on loomulikult meeldiv.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles