Pargisõidu hõbedavõitja pääs starti rippus juuksekarva otsas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mathilde Gremaud.
Mathilde Gremaud. Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

Šveitsi olümpiakoondise doktor German Clenin pidi otsustama, kas freestyle-suusatamise pargisõidus hõbemedali võitnud Mathilde Gremaud saab startida või mitte.

«Reedel lõi ta treeningul kukkumise tagajärjel pea ära, kuid teadvust kordagi ei kaotanud. Tegin uuringu kompuutertomograafiga, et saada aru põrutuse tõsidusest. Kuid ka sellest ainuüksi poleks piisanud, sest on ka muud peapõrutuse sümptomid nagu tugev peavalu, oksendamine, kahekordne nägemine,» rääkis Clenin. «Meil oli kindlalt vaja teada, kas mõni neist sümptomitest esineb ka võistluseelsel hommikul.»

Clenini sõnul polnud aga täna ühtki tunnust, mis viidanuks Gremaud' peapõrutuse järelmõjule. Seepärast otsustati ta siiski starti lubada. «Kui olnuks kas või mingi kahtlus, poleks ta täna võistelnud. Sellise vigastusega peame olema üsna ranged ega tohi riskida,» ütles Clenin.

Kukkumine treeningul seadis Mathilde Gremaud' olümpiastardi ohtu, kuid šveitslanna õnneks lõppes kõik talle siiski hästi.
Kukkumine treeningul seadis Mathilde Gremaud' olümpiastardi ohtu, kuid šveitslanna õnneks lõppes kõik talle siiski hästi. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles