Galerii: Tony Nõu uuendas isiklikku rekordit, kuid MMile ilmselt ei pääse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ja homme toimuvad Tallinnas Lasnamäe spordihallis Eesti talvised meistrivõistlused kergejõustikus. Avapäeva parima tulemuse eest hoolitses oodatult Tony Nõu, kes võitis 400 meetri jooksu isikliku rekordi 47,32ga. Eesti kõigi aegade siseedetabelis jätkab ta kolmandal kohal, eespool on vaid Marek Niit (45,99) ja Rasmus Mägi (47,23, ühtlasi Eesti noorsooklassi rekord).

19-aastase Nõu järel teenis teise koha vigastuspausilt naasnud Jaak-Heinrich Jagor (48,01), kolmas oli Erik Jagor (49,08). Ülejäänud tulemuste kohta loe otseblogist.

«Alustasin kiiresti, sest läksin head aega püüdma. 300 meetrini oli veel seis hea (vaheaeg suisa 33,6 sekundit), aga lõpus jäid jalad väga kangeks. Mul pole kunagi varem sellist olukorda olnud. Eks see tekkis kahel põhjusel - hiljutise haiguse ja kiire alguse tõttu. Rekord on rekord, kuigi tean, et olen võimeline paremaks,» sõnas Nõu.

Birminghami sise-MMile Nõu siiski ilmselt ei pääse, sest selleks tulnuks alistada norm 46,70. «Sellise tulemusega ilmselt polekski mõtet MMile minna, kuigi kogemuse saamise poolest ei teeks seal startimine iseenesest paha. Suvisel Berliini EMil on plaanis eeljooksust edasi pääseda. Eks peab vaatama, kas kutse tuleb või mitte, ja seejärel treener Valter Espega seda arutada.»

Eestit esindavad tiitlivõistlusel kaugushüppaja Ksenija Balta ja mitmevõistleja Maicel Uibo. Teise mitmevõistleja Janek Õiglase osas saabub selgus alles esmaspäeval ehk vähem kui kaks nädalat enne võistluse algust.

Naiste kaugushüpe, kus teeb hooaja avastardi sel alal Ksenija Balta, on meistrivõistluste peaala homme (algus kell 13.50).

Ajakava

Tulemused

Tagasi üles