Postimehe videointervjuud: Veerpalu mõtles, kas lõpuni jõuab, Kärp siunas suuski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp klassikavahetuses
Algo Kärp klassikavahetuses Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS

Eesti teatemeeskond (Andreas Veerpalu, Algo Kärp, Karel Tammjärv, Raido Ränkel) sai murdmaasuusatamise 4x10 km teatesõidus 12. koha, kui Norrale kaotati +5.16,8. Eesti eesmärk oli tulla esikümnesse, kuid mõistagi oli kartust ka hullemaks.

Andreas Veerpalu, andis avavahetuse üle 13. kohal, kaotades liider Kasahstanile +1.36,8:

Algo Kärp, kellele oli tänane Pyeongchangi olümpia esimeseks stardiks, andis vahetuse üle 13. kohal. Kärp tõstis Eesti küll vahepeal koha võrra, kuid lasi endast lõpus mööda nii Šveitsi (Dario Cologna) kui Austria (Max Hauke). Kaotust liidrile OAR (Olümpiasportlased Venemaalt) võistkonnale oli Eestil +3.12,8.

Karel Tammjärv tõstis Eesti 11. kohale, kaotust liidrile Norrale kogunes +3.42,4.

Ankrumees Raido Ränkel tõi Eesti meeskonna finišisse 12. kohal,kaotades lõpuks Šveitsile 20 sekundiga. Ihaldatud kümnes koht jäi enam kui minuti kaugusele. Norrale kaotati +5.16,8.

Aukartust polnud, läksin šveitslast (Roman Fürger - toim) püüdma, sain kätte. Aga kahjuks ta on ikka tugevam kui mina. Kell näitas distantsiks alla 9 km. Ühtlaselt jõuab sõita, mingit käiku ei jõua peal hoida.

Peatreener Anti Saarepuu: 10. koht jäi natuke kaugele

«Seda me päris ei saavutanud, mida soovisime - kümnendat kohta. Klassikavahetusega tuli väga suur vahe sisse. Karel tegi täna supersõidu, väga-väga korralik esitus. Raido sõitis šveitslasega ning pidi kogu aeg üksi vedama. Kahju jah, see 10. koht jäi natuke kaugele. Suurriik USA jäi meie selja taha, Austria. Peame pead püsti hoidma - anname lõpuni endast parima!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles