Saarepuu annab aru: mille taha jäi unistatud kümnes koht?

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti teatenelik (Andreas Veerpalu, Algo Kärp, Karel Tammjärv, Raido Ränkel) lootis murdmaasuusatamise teatesõidust kümnendat kohta, kuid pidi leppima hoopis 13. kohaga. Koondise treener Anti Saarepuu jäi oma otsustele kindlaks ning tõdes, et tänane sõit läks klassika poole nahka.

Avavahetuse sõitja Veerpalu kaotas vahetust üle andes liidrile 1.36,8. Kärp andis oma vahetuse kiireimaga võrreldes veel kaks minutit ära ning vahe liidritega kasvas juba 3.27,7 peale. «Sinna see võistlus läks,» viitas Saarepuu kahele esimesele vahetusele.

«Andsime klassikas väga paju ära. Andreas kaotas poolteist minutit, Algo veelgi rohkem. Iseenesest tegi Veerpalu seda, mida ootasime – ta võitles kõvasti. Algo esituse üle ei saa head meelt tunda. Teine vahetus on küll alati kõva, aga ta kaotas palju. Tagant järele mõeldes pidanuks ta võib-olla startima ka suusavahetusega sõidus? Täna sõitis ta tuimalt, särtsu jäi väheks. Aga võib-olla oligi see hea lahtisõit 50 kilomeetriks,» kommenteeris Saarepuu võistluse esimest poolt.

Uisu osaga jäi Saarepuu pigem rahule, seda eelkõige Tammjärve esituse tõttu, kes näitas oma vahetuse kuuendat aega (+46,8). «Karelilt 5+ esitus. Raido tegi kaks ringi üksinda tööd ning šveitslane passis tema taga. Raja kõige raskemas kohas läks ta lõpuks oma teed.»

Eesti Olümpiakomitee toetusrahad taganuks eestlastele kümnes koht. Võistluse lõpetas kümnendana Tšehhi, kellele Eesti kaotas 1.08,7-ga.

Kas Saarepuu jäi enne starti tehtud otsustele ka tagantjärele kindlaks? «Jah. Marko (Kilp - toim) poleks täna kindlasti vähem kaotanud kui Algo. Isegi, kui me vahetusi oleks vahetanud, oleks Karel ja Raido ikkagi uisku sõitnud. Midagi teistmoodi poleks ma teinud. Marko poleks tänasel hetkel paremini sõitnud.»

Kes esindavad Eestit 21. veebruaril sõidetavas paarissprindis? «Kuulan sportlased ära ja teen 20. kuupäeva lõunaks otsuse. Vaatame, kuidas Raido taastub ja kuidas läheb Markol homne kiirustrenn. Praegu ütleks, et Karel on kõige kindlam, aga see pole veel otsustatud. Kindlasti peavad kõik kolm mees valmis olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles