Kas Hirscher on tõesti mäesuusatamise Michael Jordan?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Hirscher.
Marcel Hirscher. Foto: DIMITAR DILKOFF/AFP

Kui austerlane Marcel Hirscher võitis alpi kahevõistluse järel kindla kulla ka tänases suurslaalomis, on paljud rivaalid hakanud pidama teda võitmatuks.

«Hirscher on meie spordialal ilmselt suurim nimi pärast Ingemar Stenmarki,» arvas kiirlaskumise võitja, norralane Aksel Lund Svindal. Tema kaasmaalane Kjetil Jansrud lisas: «Kuigi Stenmark võitis 86 etappi, ei võitnud ta maailmakarika üldarvestuses nii palju tiitleid nagu Marcel on nüüd järjest võitnud. Raske on seletada, miks ta on nii hea. Tundub, et ta on kogu oma karjääri jooksul teinud ainult õigeid otsuseid.»

Eriti vaatavad Hirscherile alt üles aga vähemtuntud slalomistid. «Ta on mäesuusatamise Michael Jordan või Tom Brady, nii palju teistest parem,» arvas austraallane Harry Laidlaw. «Ta on andekas, aga teeb ka kõvasti tööd. Ja vaimselt tugev kui sõdur.»

Uusmeremaalane Willis Feasey ütles austraallase võrdlust kuuldes: «Meile on ta siis mäesuusatamise Richie McCaw,» viitas Feasey Uus-Meremaa ragbimängijale, kes on Jordanist ja Bradyst vähem tuntud. «Tema sõit jätab mulje, et kõik on väga lihtne. Kunagi ei teki tal laskumisel raskeid hetki, ta on väga täpne. Ning muidugi enesekindlus ja vaimne tugevus annab suure plussi.»

Võib-olla kõige paremini väljendas end aga teine austerlane Stefan Brennsteiner, kes vastas küsimusele, milles seisneb Hirscheri maagia: «Kui teaksin, siis ütleksin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles