Geisportlane tegi olümpial pelgalt suudlusega ajalugu (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gus Kenworthy lehvitab vikerkaarelippu uhkusega
Gus Kenworthy lehvitab vikerkaarelippu uhkusega Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Pyeongchangi olümpiamängude treeningul pöidla murdnud freestyle-suusataja Gus Kenworthy otsustas siiski pargisõidus võistelda ning jõudis ka kvalifikatsioonist finaali. Seal pidi Sotši olümpiahõbe leppima aga viimase ehk 12. kohaga. Ajalugu tegi ameeriklane aga juba veidi varem.

Kenworthy ise tunnistas, et tema jaoks oli selle olümpia suurim hetk  kvalifikatsioonile järgnenu. Et 2015. aastal avalikult oma homoseksuaalsust tunnistanud Kenworthyle on Pyeongchangis kaasa elamas ka tema kallim Matthew Wilkas, tervitas meessõber teda finišis suudlusega. Telekaamerate ees ja otse-eetris! 

Žest üllatas kogu maailma - LGBT-kogukonna liikmed tunnustasid Kenworthyt, kuid konservatiivsemad inimesed asusid ameeriklast siunama. 

Kui ma oleksin teadnud, et see nii suure kella külge pannakse, oleksin ma temaga täiega amelenud

Kenworthy ise tunnistas, et rahva reaktsiooni ta pisut kartiski. 

«Ma kartsin seda teha. Seda teha, teda suudelda, näidata seda otseülekandes üle terve maailma – see on uskumatu! Ainult nii saab eelarvamusi muuta, piire lõhkuda, homofoobiat vähendada. See on kindlat midagi, millest unistasin juba väikese lapsena. Ma pole kunagi näinud geisportlast oma poiss-sõpra olümpial suudlemas. Kui ma oleks seda näinud, teinuks see minu elu palju kergemaks.»

Wilkas muigas, et ei teadnudki, et kaamerad neid jälgisid. «Kui ma oleksin teadnud, et see nii suure kella külge pannakse, oleksin ma temaga täiega amelenud.»

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles