Norra peatreener Hetland: saime olümpia kõige tähtsama kulla kätte!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra meeste  suusakoondise peatreener. Tor Arne Hetland.
Norra meeste suusakoondise peatreener. Tor Arne Hetland. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Murdmaasuusatamise meeste 4x10 km teatesõidus võtsid 16-aastase vahe järel olümpiakulla Norra koondis. Norralased on Pyeongchangis saanud viis kulda, kuid peatreener Tor Arne Hetlandi sõnul on meeste teatesõidukuld kõige tähtsam.

«Mõnikord me võidame ja mõnikord kaotame, aga tänane päev kujunes sportlastele, taustajõududele ja tervele riigile suurepäraseks,» olid peatreeneri esimesed kommentaarid pärast võistlust. «See on kõige tähtsam kuld nendel olümpiamängudel murdmaasuusatamises!»

Norralased olid klassikavahetuste järel neljandal kohal ning kaotasid liidrile veidi enam kui poole minutiga. Tugevad vahetused vabatehnikas Simen Hegstad Krügerilt ja Johannes Høsflot Klæbolt tõid ajaloolise kulla Norrale.

«Meie kõigi jaoks on see uskumatu tunne – olla selles suurepärases meeskonnas,» sõnas Norra ankrumees Klæbo. «Ma arvan, et kõik, kes teatemeeskonda kuulusid, on tänulikud,» lisas kahekordne olümpiavõitja.

Kolmandas vahetuses suure ajakaotuse tagasi sõitnud Krüger oli samuti äärmiselt õnnelik, et viimati 16 aastat tagasi samal distantsil olümpiakulla saanud Norral õnnestus Pyeongchangis pikk paus lõpetada. «Ma arvan, et meil oli tohutu pinge peal, kuid suutsime energiat hästi ära kasutada,» selgitas suusavahetusega sõidu olümpiavõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles