Venelaste reaktsioon dopingusüüdistusele: kui nad tarvitavad teadlikult, siis pole neil üldse ajusid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Krušelnitski koos oma elukaaslasega, paarilise
Aleksander Krušelnitski koos oma elukaaslasega, paarilise Foto: Vladimir Pesnya/Sputnik

Olümpiasportlased Venemaalt on sattunud uue dopingujuhtumi küüsi, kui curlingumängijat Aleksander Krušelnitskit süüdistatakse meldooniumi tarvitamises, vahendab Inside the Games. 

Venemaa curlinguföderatsiooni president Dmitri Svištšev on olukorras šokeeritud ning vastas küsimusele, kas arstid ei jälginud sportlasi, vägagi tigedalt.

«Kuidas ei jälginud? Me elame tsiviliseeritud ühiskonnas, Siin on kolm varianti. Kui nad tarvitavad teadlikult, siis pole neil üldse ajusid. Teine variant - provokatsioon, keegi puistas meldooniumi toidu või joogi sisse. Kolmas - jääknähud varasemast tarvitamisest!» põrutas ta Sovetskii Spordile.

Juhtunut kommenteeris Sport-Ekspressile ka Venemaa Curlinguföderatsiooni endine president Olga Andrianova. 

«Olen sellest uudisest hämmingus. Ei usu lihtsalt. Pärast keeldu pole sportlased meldooniumi tarvitanud. Kuni see oli lubatud, võisid arstid seda anda. Olen sada protsenti kindel, et olümpial Krušelnitski seda ei tarvitanud!»

Svištšev lisas: «Sellest on kaks aastat möödas, kui meldoonium keelati. Loodame, et see on mingi viga, vastasel juhul on see katastroof!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles