Norra ja Rootsi suusanaisi tabas medalitseremoonial kentsakas äpardus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi hõbemedalinelik
Rootsi hõbemedalinelik Foto: KIM HONG-JI/REUTERS

Vaevalt oli naiste 4x5 km murdmaasuusatamise medalitseremoonia lõppenud kui hõbemedali kaela saanud Stina Nilsson märkas midagi  kummalist – hõbemedaliga kaasa antud kujukesest olid järel vaid tükid. Mõni hetk hiljem märkasid praaki ka norralannad. «Ma ei teagi, mis juhtus,» kommenteeris Nilsson Expressenile.

«Niipea kui me medalitseremoonial lavalt lahkusime, läks minu auhind katki. Ma ei teinud sellega midagi,» sõnas Nilsson ja möönis. «Ma arvan, et Ebbal (Andersson) on teipi. Seda annab parandada.»

Mõni hetk hiljem avastas autasu purunemist ka Norra kullanaiskonna liige Ingvild Flugstad Östberg. «Nii minu kui Astridi (Uhrenholdt Jacobsen) auhind läks katki. Pidin tükid laval üles korjama. Ma ju ei tea, kas ma saan olümpial uuesti poodiumile,» naljatles ta ning arutles, kuidas auhinda kokku kleepida. «Võib-olla pean superliimi kasutama!»

Vaata pilte purunenud autasust SIIT.

Naiste 4x5 km teatesõidu võitis Norra (Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Marit Björgen), hõbemedali sai Rootsi (Anna Haag, Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Stina Nilsson) ja pronksmedali teenisid Olümpiasportlased Venemaalt (Natalja Neprjajeva, Julia Belorukova, Anastasia Sedova, Anna Netšajevskaja). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles